Les Comissions

De manera conjunta amb l’escola, s’han definit unes comissions que tenen com a objectiu principal facilitar que les famílies siguin també membres actius de la comunitat educativa, fent possible que les mares i pares amb interès o coneixements en diferents temes puguin col·laborar en la millora del funcionament de La Muntanyeta i que els nostres fills i filles ho gaudeixin.

A continuació trobareu les tasques que les diferents comissions porten a terme de manera més habitual. Ara bé, a banda d’aquestes comissions, existeixen o poden sorgir altres tasques que requereixen la participació de socis i sòcies per tal de tirar-les endavant, com ara: preparar escrits d’al·legacions o queixa per reclamar millores en l’àmbit de l’escola.

Noves propostes i ganes de col·laborar activament per portar-les a terme, sempre són benvingudes!

Biblioteca

És l’encarregada de coordinar activitats d’animació lectora (p.ex. Drac Devorallibres per Sant Jordi) i donar un cop de mà a l’escola amb la revisió del fons de la biblioteca.

Bricolatge

S’encarrega de fer tasques de manteniment i bricolatge que siguin d’utilitat per a l’escola, com ara: posar a punt les bicicletes, pintar pissarres, muntar material que l’escola ha adquirit recentment, arreglar els cistells on els nens i nenes guarden el seu material, etc.

També es fan altres tipus d’actuacions juntament amb els infants de La Muntanyeta. Per exemple, el curs 2017-2018 es va preparar un marc de fusta per a un mural que els alumnes de P4 havien pintat, i el curs 2018-2019 està previst col·laborar en el muntatge d’un jardí vertical.

Comunicació i tecnologia

Porta l’administració del blog i hi puja continguts d’interès. També administra els comptes de Facebook. També col·labora en la preparació de cartells i en la redacció de notes, circulars, etc. amb què des de l’AMPA s’informa a les famílies sobre les diferents activitats, concursos, convocatòries, etc.

Econòmica

Entre d’altres tasques, des del despatx de l’AMPA es gestiona la comptabilitat dels ingressos i despeses per a la presentació del impostos fiscals corresponents. També es gestiona la venda de material tèxtil de l’AMPA (xandalls, bates, etc.) i se’n controla l’estoc.

Igualment, s’encarrega de preparar la informació econòmica que anualment es facilita a l’Assemblea General de famílies associades.

S’inclouen en aquesta comissió les següents subcomissions:

  • Subvencions: S’encarrega de buscar i sol·licitar subvencions per a projectes de l’AMPA que poden involucrar directament també a l’escola. Això requereix la redacció dels projectes pels quals se sol·licita la subvenció i la preparació de la corresponent justificació econòmica.
  • Compres: Dona suport en la realització de compres necessàries per al funcionament de l’AMPA, com per exemple: el tèxtil, les begudes i snacks pel servei de bar a les festes, etc.

Extraescolars, acollida i Casal d’estiu

És l’encarregada de coordinar aquests tipus d’activitats. Més concretament:

  • Extraescolars: Coordina, amb les empreses organitzadores, la presentació, informació i seguiment de la graella d’activitats ofertes. Dona suport durant el període d’inscripcions, atén els suggeriments i queixes de les famílies, i és responsable de la realització de les enquestes de valoració i proposta de noves activitats. A final de curs organitza les mostres o portes obertes.
  • Casal d’estiu: Coordina, amb l’empresa organitzadora, l’homologació del Casal i les reunions informatives per a les famílies. Fa un seguiment del Casal i recull les enquestes de valoració per aportar propostes de millora per a l’any següent.

També s’encarrega d’activar els serveis d’acollida matinal (de 8h a 9h) i el servei d’allargament a la tarda durant el curs (de 16.30 a 17h), així com l’allargament de la tarda durant la jornada intensiva el mes de Juny (de 15.30 a 17h).

Festes

És l’encarregada d’organitzar i coordinar les festes de l’AMPA, gestionant les tasques que cal fer abans i el mateix dia de la festa.

A més de les persones que formen part d’aquesta comissió, habitualment també es fa una crida a persones voluntàries que puguin col·laborar puntualment en tasques concretes el dia de l’esdeveniment, com per exemple, en el muntatge de la decoració o el que calqui preparar.

Les festes que s’organitzen actualment es nombren a continuació, així com una breu descripció del que s’acostuma a fer en cadascuna d’elles:

  • Festa de Benvinguda: Obsequi per als infants nouvinguts, ball de La Guatlla, tastet del menjador, servei de bar.
  • Festa de Nadal: Xocolatada, la Bústia de Nadal, sorteig d’una panera, donació de joguines.
  • Festa de Carnestoltes: Fotos, música, servei de bar.
  • Festa de Sant Jordi: Concurs creatiu, voluntaris de lectura.
  • Festa de Final de curs: Matinal esportiva, servei de bar, tallers diversos, sopar de germanor, panera, etc.

Guatlla / Colla gegantera

L’objectiu principal d’aquesta comissió és coordinar els balls de La Guatlla, així com proposar millores per a mantenir-la en bon estat. També és la responsable de les actuacions del grup de tabals que s’ha creat per animar els balls de La Guatlla.

Hort

S’encarrega de cuidar l’hort i proposar millores per a l’organització de l’espai.

Xerrades

És l’encarregada de coordinar l’execució de xerrades de formació per a les famílies.

Diversitat

Aquesta comissió és la més nova de totes; ha començat a funcionar el curs 2019-2020. Partint del convenciment que cal promoure uns valors basats en la convivència i el respecte a la diversitat i la diferència, l’objectiu principal d’aquesta comissió és diversificar la mirada amb la qual acompanyem l’educació dels nostres infants. Una mirada àmplia, autèntica i oberta.

Més específicament, l’objectiu és organitzar activitats de formació (p.ex. xerrades), crear ambients de reflexió (p.ex. cinefòrum), facilitar recursos (p.ex. enllaços d’interès) i oferir un espai a les famílies on es pugui parlar de tot el que ens preocupa (p.ex. necessitats específiques, suggeriments per a la millora contínua, etc.).

Convidem a participar-hi a qualsevol persona que pugui mostrar interès per la temàtica.

Anem a la piscina!

A l’inici del curs, des de l’escola es fa una crida a mares o pares d’alumnes de qualsevol curs, excepte de 1r de primària, perquè puguin acompanyar a les tutores o tutors de la classe de 1r durant l’activitat de piscina els dimecres al matí. Si hi ha diverses persones voluntàries, es pot organitzar un calendari, ja que només es necessita 1 persona que acompanyi al mestre/a.